[pic=5_1258910581.jpg][pic=5_1258910493.jpg]H 1 Prov: VC St Janskring - Herenthout 1: 0 - 3Na winst vorige week tegen Herenthout 2 wist Herentals dat Herenhout 1 een véél sterker team was. De stoeters liepen in set 1 over 7 - 7 uit en maakten een kloof die St Jan niet meer kon dichten. 16 - 25 in set één met een beresterk Herenthout. Set twee zelfde scenario tot 8 - 8, dan het sterke midden van Herenthout dat de kloof uitdiepte. Enkele wissels bij St Janskring konden het niet meer rechtzetten, set 2 werd 20 - 25. Set drie weer veel via het midden bij Herenthout, St Janskring kon hier weinig tegenover zetten en liet Herenthout uitlopen tot 16 - 22. Dan nonchalance bij de tegenstander die begon te wisselen, Vincent die een sterke opslagreeks neerzette en 22 - 22. Herenthout greep terug naar de basisploeg maar moest zich nog reppen om de set binenn te halen. Toch 24 - 26 en 0 - 3 voor Herenthout. Niet erg, tegen deze ploegen moeten de punten niet gehaald worden. Volgende week beker en dan punten halen tegen Hoogstraten. H 2 Prov: St Janskring 2 - VOLMAR Ekeren: 0 - 3 H 3 Prov VC St Janskring 3 - Boechoutse: 3 - 2 Eerste verdiende overwinning voor de jongste herenploeg . Vorig jaar nog in de B-jeugd reeks waar het te gemakkelijk was, dit jaar in derde provinciale. de aanpassingsperiode lijkt nu voorbij en Boechoutse was hiervan het eerste slachtoffer. Set 1 liep het ervaren Boechout uit naar2 - 11, en Herentals stond erbij en deed niet veel terug. Time out en de speech van de coach deed plots de wedstrijd kantelen. er op en erover, de set werd binnegehaald met 25 - 20. De youngsters gingen door en lieten geen spaander heel van de tegenstanders, Boechout werd met 25 - 11 opzijgezet. Set drie en vier kwam Boechout erdoor en na twee matchballen te hebben opgekuist dwongen ze Herentals tot een 5e set. St Jan keek snel tegen een 2 - 8 achterstand aan en bij het talrijk oopgekompen publiek stond de uitslag al op het bord. Toch kwam de ommekeer en met sterk aanvallend spel en een super libero kwam Herentals aansluiten en liet Boechott helemaal ter plaatse. 15 - 11 en eerste winst die uitbundig gevierd werd. de ploeg wordt elke week beter en hopelijk was dit het begin van een mooie reeks.